Opis
Czysta czekolada 25 x 80 g
Białka sprawiają, że skóra staje się miękka w dotyku. Teobromina zawarta w czekoladzie ujędrnia i wygładza skórę oraz wspomaga walkę z cellulitem.
Czekolada ma również wiele do zaoferowania w zakresie nawilżania skóry: jej odżywcze składniki aktywne wygładzają zmarszczki, działają ujędrniająco i nadają skórze różowy odcień.
Zawarte w maśle kakaowym przeciwutleniacze i składniki nawilżające zapewniają w 100% naturalną pielęgnację skóry, pomagając ją odżywić i zregenerować.
Właściwości te sprawiają, że czekolada jest idealnym produktem do masażu!
Masaż czekoladowy może mieć działanie uspokajające i relaksujące ciało. Słodki zapach czekolady może również pomóc w redukcji stresu i poprawie samopoczucia. Masaż czekoladowy może również pobudzać zmysły i zapewniać przyjemne uczucie bezpieczeństwa i ciepła.
Pozytywny wpływ czekolady na organizm człowieka znany był już 2000 lat temu. Już wtedy wiadomo było, że poprawia samopoczucie i znacznie odmładza skórę. Masaż gorącą czekoladą jest najpopularniejszą formą masażu i zabiegów kosmetycznych w większości luksusowych centrów odnowy biologicznej. Zafunduj swoim klientom luksusowy masaż gorącą czekoladą!
Sposób wykonania: W przypadku masażu czekoladowego najpierw rozpuszcza się tabliczki czekolady i nakłada na skórę. Masażysta delikatnie wmasowuje czekoladę w skórę, zapewniając relaksujący i przyjemny masaż. Czekolada jest wchłaniana przez skórę i może rozwijać swoje właściwości odżywcze i regeneracyjne. Worki o wadze 80 g ułatwiają pracę i obsługę.
Zawijanie czekolady
Podgrzej jedno opakowanie czystej czekolady (80 g) w kąpieli wodnej w temperaturze 40 - 45°C. Opakowanie wykorzystamy na jedno owinięcie. Wyciśnij rozpuszczoną substancję z woreczka i równomiernie rozprowadź ją w miejscu zastosowania. Przykryj materiał opakowaniowy nieprzepuszczalną folią i utrzymuj go w cieple podczas zabiegu (podgrzany nośnik ciepła torfu, lampa podczerwona o mocy 900 W itp.). Czas trwania aplikacji wynosi 15-20 minut. Można użyć następujących składników: olejki eteryczne, oleje bazowe.
Masaż czekoladowy
Podgrzej 1/3 opakowania czystej czekolady i wymieszaj z 15-20 ml ciepłego oleju bazowego (migdałowego, jojoba). Materiału tego używamy do wykonywania powolnego, relaksującego masażu. Można użyć następujących składników: olejki eteryczne, oleje bazowe.
Składniki (INCI) „Pure Chocolate 25 x 80 g”
Ekstrakt z kakaowca właściwego.
Podobne produkty
Bądź pierwszą osobą, która napisze opinię do tego produktu.
Bądź pierwszą osobą, która napisze opinię do tego produktu.